Работно облекло от дънков плат

от admin 15.07.2019 0 коментар(а)

Хората които се занимават със закупуването на работни дрехи за тях, за техните работници, екипи, професионалисти, знаят добре както е работно облекло от дънков плат. На пръв поглед обаче, за хората, които за първи път чуват такова нещо, би им се сторило много странно да свържат дънковия плат с трудова дейност в индустриална среда.

 

 

Истината е, че дънковата материя, наричана още деним, е претърпяла много промени от това, което са носели индийските моряци през 16 век; след това във Франция в град Ним и за моряците в Генуа (Италия); след това през 19 век в САЩ, та и до ден днешен, когато дънковата материя е символ за поколения хора по света.

 

От къде идва произходът на дънковата материя като работно облекло? Ами тя просто е била такова дълги години. Денимът първоначално се е произвеждал като плат за работници, които се нуждаели от дълготрайна материя издържаща на тежки условия при ежедневни работни задачи. Изключително силното усукване в памучната прежда прави дънковия плат много силен, а лекото естествено разтягане на преждата позволява на тъканта да е дълготрайна.

 

Така че забравете за модата, поне в този текст. Здравината, удобството и дълготрайността на този плат го правят изключително подходящ за работно облекло. Много популярни сред работниците са дънковите работни панталони, деним работни полугащеризони, дънковите работни комплекти, та дори и якетата за работа. Те всички обаче спадат към работно облекло, което може да се носи само през пролетта, лятото и есента. За да се пригоди към зимния сезон, дънковият плат трябва да се ватира.

 

Друго голямо предимство на дънковото работно облекло е, че то не е скъпо. Дънковият плат е сравнително евтин и всеки работещ може да си позволи един комплект. Ескпертите препоръчват дънкови дрехи за работа на фермери, шофьори, товарачи, електротехници, водопроводчици, строители, почистващ персонал и т.н.

 

Възползвайте се от възможността да разгледате много деним работни облекла, разновидности, комплекти, за да изберете подходящ за вашата работа. Лятото е сезон, който предоставя отлична възможност да комбинирате дънков панталон, с работна тениска; прохладните пролетни и летни дни, също позволяват носенето на дънково яке върху работното облекло, така че възможностите не са една или две. Единственото на което трябва да обърнете по-специално внимание е качеството. То идва само от престижни и реномирани производители на дънкови работни облекла.