Работно облекло за автомивка

от admin 06.02.2020 0 коментар(а)

Ниската температура и мокрото време могат да застрашат здравето и безопасността на служителите на автомивки.

През зимата е важно всички служители на автомивки да носят подходящо работно облекло. Температурата и мокрото време могат да застрашат здравето и безопасността на вашите служители.

Зимното време означава по-студени температури и по-голяма вероятност за лед. За да осигурят на служителите си безопасност, работодателите трябва да им наложат изискване да носят подходящо работно облекло.

Най-рисковите наранявания на служители на автомивки обикновено  се причиняват от подхлъзвания и падания. Има по-голям шанс за падане през зимния сезон заради увеличената възможност от дъжд, сняг и лед.

Освен това, работата навън увеличава риска да получите настинка, грип и хипотермия. Повечето служители на автомивки работят цели смени навън и трябва да издържат на ниски температури и висока влажност, така че това, което носят, може да защити здравето им.

Ваша отговорност е да се уверите, че вашите служители са оборудвани безопасно за работа. Можете да помогнете, като се уверите, че носят подходящо работно облекло. В тази публикация ще обсъдим как носенето на подходящите дрехи за работа може да запазят служителите ви в безопасност особено през зимата.

 

Поддържане на сухота

Водоустойчивото облекло е от съществено значение през зимата, защото може да предпази от вятър и дъжд. Носенето на мокри дрехи по време на работа при ниски температури може да увеличи шансовете ви да се разболеете.

Можете да намалите шанса на служителите да се раболяват, като се уверите, че носят водоустойчиви якета и панталони. Служителите също могат да поддържат краката си сухи, като носят водоустойчиви обувки.

 

Изолационно работно облекло

При работа на автомивка служителите обикновено се намокрят. Когато времето е горещо, това не е голям проблем. Въпреки това, през зимата водата може да ви изложи на по-голям риск от хипотермия и в крайни случаи от измръзване.

Носенето на правилните дрехи през зимата може да ви помогне да се изолирате от студа. Поддържането на основната ви телесна температура е важно, когато времето застудява. Когато топлината на тялото ви е под 35 градуса по Целзий, може да получите хипотермия, която се причинява при дългосрочно излагане на студено време. Под блузата и панталоните може да се носи топлинно облекло, за да се изолира топлината на тялото, а специалните микрофибри, използвани в термичните материали, са перфектни изолатори.

 

Защита на крайниците

Носенето на термо чорапи, ръкавици и шапки са идеални за поддържане термобаланса на краката, ръцете и главата. Лесно се губи топлината от крайниците и тъй като има увеличен шанс да паднете върху мокри и покрити с лед повърхности, запазването на ръцете и главата топли и сухи може да предложи допълнителна защита.

 

Подобряване на видимостта

През зимата може да е тъмно сутрин и в късния следобед. Облеклото с висока видимост трябва да се носи от всички служители, които работят навън. Особено в автомивка служителите работят около движещи се автомобили; и поради по-тъмните условия шофьорите може да не ви видят.

Облеклото с висока видимост ви прави по-видими. Можете да се снабдите с якета, жилетки и панталони с висока видимост, които могат да се носят над работното облекло.

 

Безопасни обувки

Можете да запазите служителите в безопасност, като се уверите, че носят обувки с висококачествени, устойчиви на хлъзгане подметки.

Когато сте заети с работа, може да не осъзнавате, че подовете са покрити с лед. Водоустойчивите и устойчиви на хлъзгане обувки са задължителни за служителите, които работят в мокри условия. През зимата автомивките вероятно ще имат повече шансове за образуване на лед заради мокрите работни зони. Обувките без сцепление не са подходящи за работа в автомивки, защото служителите имат по-голям шанс да се подхлъзнат на мокрите повърхности. Специализираното работно облекло може да запази безопасността по време на работа на служителите ви през зимния сезон и да ограничи шансовете за наранявания.