Работно облекло автосервиз

от admin 15.07.2019 0 коментар(а)

Ежедневната трудоемка дейност в автосервиза е доказателство за необходимостта от качествено работно облекло. При това то трябва да бъде пригодено за дейностите, които се извършват в сервиза от гледна точка на всички предизвикателства – работа сред най-различни смазки, вещества, газове; на закрито или на открито; труд при различни дневни температури и т.н.

 

 

Ясно е, че автомонтьорите имат нужда от работно облекло пригодено за техния труд. Всяка част на облеклото трябва да е съобразена с всички особености на автосервизната работа. Най-важните характеристики на тяхното облекло следва да са:

 

  1. материя устойчива на износване;
  2. сложна конфигурация от лесни за ползване джобове;
  3. ластична материя, която да улеснява движението;
  4. материя осигуряваща защита от различни масла, вредни течности и други такива, които не трябва да докосват кожата.

 

От гледна точка на сезонните и климатични особености, автомонтьорите трябва да имат работно облекло пригодено за лятото и топлото време, и специално зимно работно облекло. В този смисъл и двата вида работни костюми си имат особености, които позволяват пригаждането им спрямо температурата навън.

 

Лятното работно облекло може да се облича спрямо деня – в някои ден да е подходящо ползването на къси работни панталони, в друг ден полугащеризон. Подобна е схемата и през зимата когато е добре облеклото на автомеханика да е на слоеве, за да може да се справя с всички предизвикателства на студения климат.

 

Цветът на облеклото също е от значение. В зависимост от това, къде вършите повече работа – преглеждате колите на открито, или работите вътре в сервиза – можете да изберете цветовата линия. По-светлите работни облекла са подходящи за работата отвън, докато ако сте вътре в сервиза и се цапате доста, тогава можете да изберете тъмните цветове.

 

Когато за даден автомонтьор няма подходящо работно облекло в автосервиза, напълно възможно е да се направи за него изработка по поръчка. Така без значение от пропорциите на човека, спецификата на неговия труд и уменията му, той може да получи комплект от работни дрехи, които да ползва в своята ежедневна дейност в автосервиза.

 

Преди окончателно да изберете работно облекло за автосервиз, просто трябва да разгледате предложенията; тяхната категоризация и приложимост в спецификата на автосервизната дейност.  Понякога консултацията с търговските представители е важна, но понякога самите опитни автомонтьори имат усет за най-подходящия комплект откъм цвят, материя, конфигурация на джобовете, бранд и т.н.